LUXURY YACHTS

Veiligheid en betrouwbaarheid  aan boord zijn voor jachteigenaren net zo belangrijk als een elegant design en gebruiksvriendelijke bediening. Daarom zijn de jachten van tegenwoordig uitgerust met veel verschillende systemen die constante monitoring en controling vereisen. Elk van die systemen heeft over het algemeen een bedieningspaneel en vaak ook een eigen protocol voor de besturing. Door deze ontwikkeling is integratie van systemen aan boord van Jachten steeds belangrijker om de overzichtelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en veiligheid te waarborgen.

Böning Automationstechnologie GmbH & Co. KG ontwikkelt en levert al jaren systemen voor Jachten die onafhankelijk van de protocollen al die kleinen aparte systeempjes  integreren in een hoogwaardig Alarm, Monitoring en control systeem (B:MACS) met zeer gedetailleerde, hoogwaardige en gebruiksvriendelijke visualisaties. De visualisaties worden voor elk project aangepast aan de individuele wensen van de klant, de gegevens worden grafisch verwerkt en individueel gevisualiseerd. Dit alles kan worden weergegeven op de state of the art Böning monitoren of  PanelPC’s met touch technologie.

Toonaangevende scheepswerven en succesvolle integrators over de hele wereld vertrouwen al jaren op onze producten. Op onze referentielijst staan al meer dan 800 beroepsschepen en 1.500 jachten, zodat we kunnen putten uit onze uitgebreide expertise in het ontwerpen van de scheepssystemen aan boord.

Als fabrikant garanderen wij een langdurige beschikbaarheid van de componenten. Als scheepscomponenten moeten worden vervangen, kan de configuratie van bestaande BÖNING-systemen doorgaans zonder problemen worden aangepast. Wij begeleiden u als betrouwbare partner gedurende de hele levensduur van het schip en ondersteunen u indien nodig. Bij een defect staat ons ervaren aftersalesteam voor u klaar. Dankzij ondersteuning op afstand en meer dan 50 getrainde partnerbedrijven is snelle hulp gegarandeerd.

Het BÖNING Monitoring, Alarm & Control System (B MACS) is modulair opgebouwd. Het kan worden aangepast aan de behoeften van verschillende scheepsgroottes en is een ideale keuze voor zowel nieuwbouwprojecten als refits. Ons team creëert voor elk project een individuele opstelling met geschikte displays, datastations en andere systemen en apparaten uit ons portfolio om aan de behoeften van het project te voldoen.

MOTORJACHTEN

Moderne motorjachten hebben steeds meer elektromechanische systemen aan boord die nodig zijn om de schepen te bedienen. Böning kan één enkele gebruikersvriendelijke interface bieden en de centrale besturing van alle kritische apparatuur zijn. Het Böning AMCS (Alarm Monitoring and Control System) kan de bemanning helpen bij de bewaking van de tanks, de alarmen voor elektrisch vermogen, de motorprestaties en andere zaken.

Ook voor eigenaren van schepen die een voorkeur hebben voor Plottersystemen heeft Böning het B MACS Plotter Edition. Een professioneel alarm, monitoring en control systeem achter je plottersysteem. De Böning CabinCON maakt gebruik van multifunctionele displays om verlichting, HVAC, jaloezieën, rolluiken, deuren en audio te bedienen. Gasten kunnen milieu- en reisgegevens op hun cabine zien en de bemanning heeft een volledig overzicht van de status en het stroomverbruik.

MEGAJACHTEN

De meest veeleisende klanten vertrouwen Böning als het gaat om automatisering en besturing geïntegreerd in megajachten. Met behulp van de modernste technologie produceert Böning duurzame, modulaire producten. Hierdoor kunnen schepen op een geïndividualiseerde, reactievrije manier worden uitgerust, precies afgestemd op de behoeften en eisen van de klant. Van de machinekamer tot aan de brug heeft Böning klasse goedgekeurde oplossingen voor een betrouwbare werking van het schip, aan boord of op afstand.

ZEILJACHTEN

Luxe zeiljachten zijn niet anders dan motorjachten. Alle geautomatiseerde systemen moeten ook vanuit het navigatiehoek of de cockpits van het schip worden bewaakt en bestuurd. Böning heeft ervaring met het ontwerpen van geïntegreerde monitoring- en besturingssystemen voor zeiljachten, het automatiseren van het zeilsysteem, de stroomopwekking, de voortstuwing, de besturing en andere systemen. 
Böning systemen zijn geschikt voor nieuwbouw en refits. De cockpitpanelen van Böning zorgen voor een strak en compact design voor schepen die veel verschillende bedieningspanelen in een beperkte dashboardruimte willen hebben.

VIDEOS