INTEGRATED BRIDGES

Böning is van origine een scheepsautomatiseerder die begonnen is met eenvoudige alarmsystemen voor de beroepsvaart. Naast deze eenvoudige systemen, kan Böning ook volledig geïntegreerde Smart Bridges leveren. En dat allemaal ontwikkeld door Böning zelf.

Het Böning Smart Bridge systeem is een compleet geïntegreerde brug waarin niet alleen het Alarm Monitoring en Controling Systeem ingebouwd is, maar ook alle andere navigatie- en communicatieapparatuur. Op deze manier werkt alles naadloos met elkaar samen, terwijl alle functionaliteit op vrijwel alle monitoren zichtbaar wordt gemaakt. Bovendien is alles te bedienen is vanuit één plaats.

De kernmarkt voor intelligente brugsystemen was in eerste instantie weggelegd voor de grotere privéjachten. Door het succes in het privéjachtensegment werd de toepassingsbehoefte vanuit de commerciële scheepsvaartsector steeds vaker onderkend. De behoefte voor brugsystemen groeide vooral bij vissersboten, offshore service boten, politieboten en onderzoek boten. Vanuit deze commerciële kant groeide ook de vraag bij de fleetowners, zodat de data van schepen ook op de wal kunnen worden gevolgd. Zo kan de eigenaar de status van de schepen bijhouden, problemen voorkomen en onderhoud inplannen vanuit het hoofdkantoor. Bij de Smartbridge systemen is dan ook de mogelijkheid om in verbinding te staan met de cloud  en scheepsdata op een veilige manier via het Böning system (BCONNECT) te delen met de wal of eigenaar van een privéjacht.

Er zijn enkele conceptontwerpen van burgsystemen gemaakt door het projectteam. Sommige ontwerpen bevatten apparaten die in ontwikkeling zijn en nog niet  voor de verkoop zijn vrijgegeven. Voor klanten die geïnteresseerd zijn in de Böning SmartBridge, kan een specifiek ontwerp worden gemaakt voor het beste gebruik van de Böning-producten, rekening houdend met bruikbaarheid, ergonomie, leesbaarheid, enz.

VIDEOS

 

A VIDEO ABOUT B ⋮ CONNECT

B ⋮ CONNECT is de Böning-oplossing voor de huidige vraag van het op afstand bewaken en besturen van schepen, en om terug in de tijd te kunnen gaan en gegevens uit het verleden te zien zonder aan boord aanwezig te hoeven zijn. 

CONCEPTS