BÖNING

YASER.NL is begonnen met de levering van NMEA-systemen, maar liep op tegen de grenzen van haar mogelijkheden. Daarom is YASER.NL op zoek gegaan naar een betrouwbare partner die innovatieve en geclassificeerde brugsystemen kon leveren. Deze partner heeft YASER.NL gevonden in het Duitse bedrijf Böning, waarvoor Yaser.NL sinds 2017 agent voor is.

Böning is opgericht in 1977 als ingenieursbureau Böning, maar is in 2003 omgedoopt tot Böning Automationstechnologie GmbH & Co KG. Vanaf het begin was de eigen ontwikkeling en productie van elektronische apparaten en systemen voor scheepsautomatisering de belangrijkste activiteit van Böning. Böning voorziet zowel commerciële schepen als (super)jachten van elektronische apparaten en systemen. Deze apparatuur wordt vandaag de dag op meer dan 13.000 commerciële schepen en jachten wereldwijd gebruikt. Böning heeft een grote groei doorgemaakt, waardoor er inmiddels meer dan 100 medewerkers werken op het hoofdkantoor in Ganderkesee, waarvan 20 engineers constant bezig zijn met nieuwe ontwikkelingen. Verder heeft Böning nog vestigingen in Brazilië, Italië, Spanje, VS en Kroatië en bouwt het bedrijf verder aan een uitgebreid service netwerk wereldwijd.

Böning hecht veel waarde aan een nauwe samenwerking met de klanten, wat resulteert in de ontwikkeling van praktijkgerichte en betrouwbare apparaten en systemen. Doordat alle systemen van engineering tot en met productie binnenshuis worden ontwikkeld, biedt Böning atijd wel een passende oplossing. Ook met de eigen testmogelijkheden die Böning bezit, hebben over het algemeen de apparaten en systemen van Böning typegoedkeuring volgens de gangbare classificatiebureaus zoals Lloyds, DNV, BV, ABS en andere. Böning is ook DIN EN ISO 9001 gecertificeerd.

SYSTEMEN

LUXURY
YACHTS

boning luxury yachts

Uitgebreide systemen voor motorjachten, zeiljachten en megajachten

COMMERCIAL
VESSELS

boning commercial boats

Uitgebreide systemen voor werkboten, sleepboten en windturbine schepen.

INTEGRATED
BRIDGES

boning integrated bridges

Uitgebreide brugsystemen voor brede toepassing

DASHBOARD
PANELS

dashboard panels 7.jpg.jfif

Dashboard panels voor verschillende toepassingen