ABOUT XENTA

XENTA werd opgericht met de specifieke bedoeling om het sturen van boten te vereenvoudigen. Het eerste product van het bedrijf was de joystick, die werd opgevolgd door de ontwikkeling van een geïntegreerd controlesysteem. Dit systeem bevat dynamische positioneringssystemen, Helm by Wire, motorbediening, integratie met stuurautomaten, automatische trim flaps en andere trimcorrectiesystemen.

XENTA is hét bedrijf in de jachtindustrie dat staat voor innovatie. Deze positie is een resultaat van ervaring en vermogen om een versneld ontwikkelingsproces naadloos te laten versmelten met een creatieve engineeringstrategie. Tegenwoordig is XENTA een van de toonaangevende ontwikkelaars en fabrikanten van geïntegreerde besturingssystemen voor boten, jachten en superjachten, met het bewezen vermogen om zowel optimale prestaties als buitengewone betrouwbaarheid te leveren.

Dankzij het gebruik van By Wire-technologie uit de lucht- en ruimtevaart, zijn de systemen van XENTA snel en eenvoudig te installeren en bieden ze de mogelijkheid om nauwkeurig te kunnen manoeuvreren. Het resultaat is een totaal ongekende stuurervaring die de interactie tussen stuurman en boot natuurlijk en moeiteloos maakt.

xenta
xenta

VISIE

XENTA werkt aan een geheel nieuwe band tussen mens en jacht.

Xenta leidt de jachtwereld naar een authentieke revolutie dankzij uitgebreid onderzoek en ontwikkeling in geïntegreerde stuursystemen. Het doel van XENTA is om de navigatie-ervaring voor de stuurman te optimaliseren: de adrenalinestoot van snelheid, het plezier van moeiteloos manoeuvreren en alles uit de technische kenmerken van een vaartuig halen en de kracht van de motoren.

XENTA-technologie verandert de navigatie beleving in een plezier, door ervoor te zorgen dat u te allen tijde de volledige controle over uw jacht hebt.

De XENTA-technologie heeft de man-bootrelatie ook volledig gerevolutioneerd als het gaat om manoeuvreren, door de stuurman consequent bij elke manoeuvre te helpen, ook in krappe ruimtes en harde wind.

WERKWIJZE

Xenta’s werkwijze bestaat uit verschillende stappen.

1. De Ontwerpfase

XENTA werkt hand in hand en stap voor stap met eigen technische medewerkers van de werf aan de engineering en integratie van de XENTA-systemen met andere boordsystemen.

2. Installatie

Een echte taskforce van XENTA-technici en -ingenieurs komt aan boord van het jacht om de technici van de werf te begeleiden bij de installatie van de systemen en hen een grondige opleiding te geven. Dit zorgt ervoor dat ze een uitgebreide kennis hebben van elke fase van het proces.

3. Sea Trails

Wat XENTA zo uniek maakt, is de enorme snelheid waarmee de systemen na installatie een optimale efficiëntie bereiken. De fijne afstelling, uitgevoerd door XENTA-technici, verbetert de interactie tussen de XENTA-technologie en het individuele jachtontwerp. Deze uitzonderlijke snelheid zorgt ervoor dat de werf zowel tijd als geld bespaart.

XENTA
xenta