TIMEZERO

OPRICHTING

Scheepsarchitect en computerliefhebber Brice Pryszo ontwikkelde een routeringsalgoritme dat de snelste route kon berekenen om van het ene punt naar het andere te navigeren, afhankelijk van de polars en weersvoorspellingen. In het hart van deze revolutie werd MaxSea International geboren in 1984, samen met de MaxSea elektronische kaartsoftware. MaxSea International, Europese ontwikkelaar en distributeur van software voor maritieme markten, werd in 1985 opgericht samen met het zusterbedrijf MapMedia, gespecialiseerd in elektronische kaarten. MaxSea International creëerde de eerste maritieme navigatiesoftware voor pc’s aan boord, met een breed scala aan producten voor zowel recreatieve als commerciële zeilers, verkocht in meer dan 25 landen op de 5 continenten.

Wereldwijd marktleider MaxSea International heeft een sterk productassortiment ontwikkeld voor alle drie de maritieme sectoren: recreatie, visserij en scheepvaart. In 2008 werd de software volledig opnieuw uitgevonden, wat het begin was voor TIMEZERO. MaxSea-software biedt nu een nieuwe kaartengine met ongeëvenaarde naadloosheid en zoomsnelheid, waarbij zeekaarten, 3D-gegevens en satellietfoto’s worden gecombineerd om u de beste maritieme informatie te bieden

PARTNERSCHAP MET FURUNO

In 2004 kwamen FURUNO ELECTRIC CO LTD en MaxSea International overeen om een technische alliantie te vormen, om zo de ultieme oplossing te kunnen bieden voor het beheersysteem voor navigatiegegevens. Het resultaat van deze innovatieve alliantie is de ontwikkeling van TIMEZERO-NavNet-software, die een naadloze integratie van NavNet- en TIMEZERO-software biedt om een geavanceerd navigatiesysteem te bieden.

PARTNERSCHAP MET NOBELTEC

Nobeltec is een toonaangevende ontwikkelaar van pc-gebaseerde softwareprogramma’s voor maritieme navigatie en leverancier van elektronische kaarten, hardware en accessoires. Het bedrijf werd in 1993 opgericht door twee ex-ingenieurs van Microsoft en enthousiaste watersporters. Het idee was om een op Windows® gebaseerd softwareprogramma te maken dat elektronische navigatiekaarten weergeeft en de positie van schepen met een GPS bijhoudt.

2016 staat als een keerpunt in de geschiedenis van TIMEZERO, aangezien zij toen besloten hebben om alleen onder de merknaam TIMEZERO door te gaan. Op deze manier blijven de producten onder één familiemerk te onderscheiden; een familiemerk dat staat voor innovatie, veiligheid en comfort, samenwerking.

TIMEZERO TECHNOLOGIE

De afgelopen 7 jaar hebben er dus veel veranderingen plaatsgevonden binnen TIMEZERO. TIMEZERO heeft nu met trots 3 bedrijven in MaxSea, Nobeltec en MapMedia, die een scala aan productassortimenten bieden voor elke behoefte. Zij bieden nu de meest geavanceerde oplossingen op de markt gecombineerd met een comfortabele, veilige en betrouwbare ervaring, ongeacht de maritieme activiteit.