XENTA

XENTA is een toonaangevende ontwikkelaar en producent van geïntegreerde besturingssystemen voor boten, jachten en superjachten. Zij bieden een compleet productassortiment van technologisch geavanceerde geïntegreerde besturings- en manoeuvreersystemen om de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid van uw boot te verbeteren.

Het productassortiment van XENTA omvat: elektronische motorbediening, elektro-hydraulische stuursystemen, joysticks, trimflappen en afstandsbedieningssystemen. Er zijn mogelijkheden voor alle soorten zeil- en motorboten, ongeacht het voortstuwingssysteem dat ze gebruiken. Met meer dan 4000 installaties wereldwijd is XENTA een van de leiders in de ontwikkeling en productie van geïntegreerde besturingssystemen.

 

PRODUCTEN

Meer dan een decennium geleden lanceerde XENTA het eerste joystickbesturingssysteem en sindsdien is er niet meer achterom gekeken. In de tussenliggende jaren heeft het zijn toepassingsgebied verbreed en biedt het nu een compleet productgamma voor boten van alle soorten: zeilen of motorisch, cruisen of manoeuvreren. De producten zijn geïntegreerd met motoren, boegschroefsystemen: aslijnen, oppervlakteaandrijvingen, waterjets, pods, enz. 

XENTA kan op maat gemaakte systemen aanbieden die zijn aangepast aan elk type jachtontwerp: monohull, multihull, planing, waterverplaatsing, enz. De systemen kunnen onafhankelijk van elkaar zeer efficiënt werken, maar leveren de grootste voordelen op wanneer ze geïntegreerd zijn. XENTA heeft een geavanceerd geïntegreerd regelsysteem ontwikkeld dat de interactie tussen de verschillende componenten nog efficiënter maakt. Dit heeft op zijn beurt het scala aan aangeboden functionaliteiten vergroot en de prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid verbeterd. De aanschaf van een XENTA Integrated Control System is een waardevolle zet omdat de installatie eenvoudiger en sneller is en ook hulp vergemakkelijkt. Het besturen van uw boot was nog nooit zo eenvoudig en veiliger.


XENTA combineert geavanceerde technologie, visie en creativiteit om innovatie in de nautische wereld te brengen. Sinds het begin staat XENTA bekend om de precisie en betrouwbaarheid van zijn producten. De controlesystemen bevatten zowel hardware als software om superieure prestaties, betrouwbaarheid, gebruiksvriendelijkheid en onderhoud te garanderen.

JOYSTICK

joystick home xenta

Met de XENTA-joystick kunt u complexe manoeuvres eenvoudig en met uitzonderlijke precisie uitvoeren.

GASHENDELS

throttle product xenta

De XENTA-gashendel is de perfecte combinatie van een robuust en toch ergonomisch ontwerp en een gebruiksvriendelijk besturingssysteem.

HELM BY WIRE

helm by wire Xenta

Het XENTA Helm by Wire-systeem maakt gebruik van CAN-BUS-technologie om de console met de machinekamer te verbinden.

DYNAMISCHE POTITIONERING

dynamic position video xentas

Dynamische positionering is de perfecte manier om de positie van uw boot vast te houden zonder voor anker te hoeven gaan.

AFSTANDSBEDIENING

remote control product xenta

De afstandsbediening is een draadloos apparaat dat onder alle omstandigheden absoluut vertrouwen biedt bij het afmeren.

MEER INFORMATIE

Voor uitgebreide informatie over het product assortiment van Xenta klik hier

ZEILJACHTEN

XENTA VOOR UW ZEILJACHT

Bij de eerste lancering zorgde XENTA’s joystick voor een revolutie in de manier waarop motorjachten konden manoeuvreren in zowel krappe wateren als open zee. Nu is die baanbrekende technologie ook beschikbaar voor zeiljachten, aangezien deze even moeilijk te besturen zijn bij het manoeuvreren met motorvermogen. De XENTA-joystick maakt afmeren veilig, eenvoudig en intuïtief – een echt nieuwe manier om uw boot te besturen.

Het roer, de motor, de intrekbare boeg- en hekschroef werken allemaal in harmonie zodat de stuurman de boot precies kan verplaatsen waar hij wil, zelfs zijwaarts. De XENTA-joystick regelt autonoom alle kracht van zowel de boegschroeven als het voortstuwingssysteem, om zo de boot met millimeter precisie te bewegen.

 

 

INSTALLATIE

De XENTA Joystick kan alleen worden geïnstalleerd aan boord van zeilboten met boeg- en hekschroef. Om optimale prestaties te garanderen, gebruikt XENTA intrekbare thrusters, omdat deze de vloeistof-dynamische weerstand van de romp tijdens het varen beperken. De steunen steken alleen uit de romp tijdens operatie, en worden weer ingetrokken bij deactivatie, resulterend in een naadloze geometrie.

Zeiljachten die de XENTA-joystick installeren, kunnen ook worden uitgerust met Dynamic Positioning, een virtueel ankersysteem dat GPS- en kompasgegevens integreert met gegevens van een zeer nauwkeurig gyroscopisch platform om de positie en de boegrichting van de boot te behouden