TZ PROFESSIONAL

TZ Professional-software is ontworpen om te voldoen aan de navigatiebehoeften en -vereisten van alle professionele zeevarenden. Met functies die echt geavanceerd zijn, heeft TIMEZERO-software twee hoofddoelen: superieure controle en prestaties. Ontdek in dit gedeelte hoe de TIMEZERO-software aan uw behoeften voldoet, ongeacht uw activiteit.

MAIN FEATURES

Gratis weersvoorspellingsservice
Omdat geen enkele navigator een route plant zonder betrouwbare weersvoorspelling, biedt TIMEZERO alle gebruikers gratis toegang tot bijgewerkte gegevens. U kunt weers- en oceanische gegevens rechtstreeks downloaden en weergeven vanuit de TIMEZERO Weather Wizard.

Identificeer de beste viszones dankzij wereldwijde oceanografische voorspellingen.
Door het verzamelen en analyseren van de oceanografische gegevens is het mogelijk om visserijzones te identificeren. Zo is het mogelijk om zones met een grote kans op visvangst te identificeren. Door middel van deze technologie worden de operationele kosten en de mate van impact op het milieu  verlaagd door rechtstreeks naar de bron te gaan.

Cloud synchronisatie
De nieuwe TZ Cloud-technologie beveiligt TIMEZERO uw navigatiegegevens. U hoeft uw merktekens, foto’s, routes en zones niet te exporteren, ze worden automatisch opgeslagen en beveiligd. TZ Cloud biedt ook een realtime synchronisatieservice tussen alle TIMEZERO-platforms en de FURUNO NavNet TZtouch2 MFD.

AIS / ARPA targets
Met de AIS/ARPA-functie van TIMEZERO kunt u schepen in tabelformaat weergeven met alle benodigde informatie binnen handbereik. Programmeer de antibotsingsalarmen op basis van uw eigen criteria en vermijd aanvaringen door de bewegingen van boten in de buurt te volgen.

Chart engine
Al onze software biedt u een naadloze en continue kaartweergave dankzij de revolutionaire technologie. De combinatie van PhotoFusion met een innovatieve 2D/3D-kaartengine maakt het mogelijk om alle belangrijke gegevens tegelijkertijd op één scherm te visualiseren. De navigatie is soepel zonder hertekentijd, zelfs niet bij gebruik van zoom.

Radar Module included
Dankzij de samenwerking met FURUNO, ’s werelds toonaangevende fabrikant van maritieme elektronica, biedt TIMEZERO-software compatibiliteit (eenvoudige Ethernet-verbinding) met alle FURUNO DRS-antennes en de commerciële serie FURUNO FAR-radars. Het radarbeeld kan direct op de kaart worden gelegd om de beelden beter te begrijpen. De TIMEZERO software heeft de volledige controle over de radar, via een speciale werkruimte op het scherm (Gain, Seaclutter, Rainclutter, enz.).

Augmented reality
Dankzij de geavanceerde technologie van augmented reality kunt u met TZ Professional de actieve route en cross-track-afstand direct op de videofeed van de camera weergeven. Identificeer alle boten die zijn uitgerust met een AIS-systeem om u heen en voorkom elk aanvaringsrisico. Visualiseer direct uw routepunten en boeien op uw HD-videostream, zelfs bij mistig weer.

Compatibiliteit met S-63-kaarten
TZ Professional is nu compatibel met de officiële versleutelde S-63-kaarten. S-63-kaarten worden elke week bijgewerkt. Deze kaarten voldoen aan de S-52-standaard die is ontwikkeld door de International Maritime Organization (IMO). De iconografie biedt een vereenvoudigde weergave om de leesbaarheid van de zeekaarten op het scherm te verbeteren.

Geavanceerd routebeheer
Timezero’s nieuwe technologie verzekert de veiligheid van een route.  Door middel van kleurcodes (groen/rood) is het direct zichtbaar of de diepte voldoende is om uw boot veilig te laten passeren. Een automatische routewizard geeft u informatie over de optimale vertrek- en aankomsttijd, rekening houdend met getijden en stromingen.

Nieuw profielvenster
Deze tool geeft onmiddellijk een diepteprofielvenster van punt tot punt weer. Met deze 2D-weergave kunt u de dieptevariaties met ongeëvenaarde precisie identificeren (rotsen, scheepswrakken, enz.).

Werkruimte voor de Visserij
De werkruimte die exclusief is bedoeld voor professionele vissers, maakt personalisatie van 2D/3D mogelijk, zodat toegang tot de meest relevante informatie het eerst wordt weergegeven.

Nieuwe AIS-functies
De nieuwe AIS-module maakt een volledige configuratie van alle informatie direct binnen TZ Professional mogelijk (status, bestemming, enz.). Bovendien is het nu mogelijk om AIS-tekstberichten van TZ Professional te ontvangen en te verzenden. Dit systeem zorgt voor vereenvoudigde communicatie, gratis en individueel met alle boten die zijn uitgerust met AIS.

Veiligheidskegel
De nieuwe veiligheidskegel is een functie in overeenstemming met de officiële regels van de IMO. Het houdt rekening met de informatie van vectorkaarten om geïsoleerde gevaren en ondiepe gebieden te detecteren. Als er een obstakel wordt gedetecteerd in deze kegel voor de baan van de boot, wordt automatisch een anti-grounding alarm geactiveerd.

EXTRA MODULES

PBG-module
Met de PBG-module heeft u beschikking tot adembenemende 2D- en 3D-zeebodembeelden. De PBG-module is rechtstreeks verbonden met de sounder en het positioneringssysteem. Dit stelt TIMEZERO in staat om in realtime verzonden diepte-informatie te verzamelen en op te nemen, zodat u uw eigen bathymetrische database kunt creëren en bijwerken met uiterste nauwkeurigheid. Met een enkele klik wordt de TZ PBG-module geactiveerd.

Sounder Module
Beheers de zeebodem met geavanceerde sounderfuncties voor succesvolle visserij. Dankzij de volledige compatibiliteit met Furuno Digital Filter (FDF™) fishfinders, kunt u met de soundermodule genieten van alle geavanceerde functies van Furuno sounder, zoals: Sounder Echogram, Accu-Fish, Bodemdiscriminatie.

DFF3D Multibeam Module
Breng de zeebodem van uw visgebied in slechts een paar stappen in kaart. Met deze module kunt u PBG-opnames in slechts een paar keer verzamelen. Door de optionele DFF3D-module samen met de PBG-module toe te voegen aan uw TZ Professional-software, kunt u deze Furuno Multi-Beam Sonar op uw computer aansluiten en krachtige integratiefuncties ontgrendelen. De DFF3D Sonar is de eerste Multi-Beam Sonar op instapniveau die betrouwbaar PBG tot 200 meter kan creëren. Deze gegevens worden rechtstreeks naar TZ Professional gestuurd en gebruikt om sneller dan ooit een zeer gedetailleerde PBG-kaart te maken.

WASSP Multibeam module
Door de WASSP Multibeam-module samen met de PBG-module in uw TZ Professional-software te gebruiken, kunt u deze Multi-Beam-sonar via Ethernet op uw computer aansluiten. Op deze manier kunnen krachtige integratiefuncties ontgrendeld worden. De WASSP Echosounder ontvangt continu meerdere dieptemetingen van de zeebodem in een strook tot 3,5 keer de diepte onder en achter uw vaartuig, zodat u in realtime precies kunt zien wat er op de zeebodem en de waterkolom gebeurt. Deze gegevens worden rechtstreeks naar de TIMEZERO-software gestuurd en gebruikt om een live, zeer gedetailleerde en nauwkeurige PBG-zeebodemkaart te maken. 

Trawl Positioning Module
Met de nieuwe Trawl Positioning Module die beschikbaar is voor TZ Professional kunt u de positie en beweging van uw trawldeuren direct in de software bekijken. TIMEZERO kan gegevens van MARPORT-sensoren integreren voor realtime weergave van uw visuitrusting. Verder zijn er specifieke tools en werkruimten ontwikkeld, waarmee u uw navigatiegebieden vanuit verschillende hoeken kunt analyseren.

Bottom Hardness module
Bodemsoorten bewegen zich meestal volgens het bodemtype (modder, grind, zand of steen). Door uw bestaande echolood aan te sluiten op TZ Professional, kunt u niet alleen de diepte (3D Bathymetrische grafieken) maar ook de hardheid opnemen. Hieraan kan het bodemtype afgeleid worden.

S-63 Chart Module, uw officiële versleutelde kaarten worden elke week bijgewerkt
S-63-kaarten zijn versleutelde kaarten in het S-57-bestandsformaat die voldoen aan alle normen van de International Hydrographic Organization (IHO). “S-63” Verwijst naar de coderingsstandaard waaronder de kaarten worden beschermd.

Voyage Data Recorder Module
De Voyage Data Recorder Module biedt de mogelijkheid om alle informatie die wordt ontvangen van de aangesloten sensoren op te slaan in TZ Professional (GPS, radar en AIS/ARPA). Het is vooral handig in het geval van een incident, omdat u dan kunt terugkijken op alle beschikbare informatie met betrekking tot de omgeving van de boot op die bepaalde datum en tijd.

Weather Routing module
De Weather Routing-module combineert met zowel TZ Navigator als TZ Professional. Met deze module wordt de route voor uw zeilboot geoptimaliseerd aan de hand van de weersvoorspellingsinformatie en de polars van uw boot.

Weer Service Module
Om aan de verschillende behoeften van alle gebruikers te voldoen, biedt TIMEZERO u nu een abonnementsservice voor weersvoorspellingen met hoge resolutie. Naast nauwkeurigere gegevens zijn er nu verschillende weermodellen beschikbaar.

Premium Ocean-O service module
TZ Professional introduceert de nieuwe Premium Ocean-O service voor pelagische visserij. Het biedt een hogere resolutie en een nieuw type meerlaagse gegevens. Deze service is gericht op commerciële vissers en gevorderde sportvissers die zich willen richten op de beste vismogelijkheden. Ontdek alle geweldige tools die beschikbaar zijn in de nieuwe Ocean-O-werkruimte, inclusief geavanceerde parameters en presets.